zaterdag 3 maart 2018

Zevende Duurzaamheid Café Deurne

Het Duurzaamheid Café Deurne heeft als doel te laten zien hoe urgent duurzaamheid is voor de inwoners van de gemeente Deurne en wat daar in de praktijk door ondernemingen en andere organisaties al aan wordt gedaan.


“Gas eraf en gas erop”

Op woensdagavond 11 april is alweer het zevende Duurzaamheid Café Deurne met een keur aan interessante sprekers uit Deurne en omgeving.

Het thema “Gas eraf en Gas erop” geeft aan met welke urgentie gewerkt wordt aan de energietransitie. 

De inleiding wordt deze keer verzorgd door een jong ondernemend talent uit Deurne, Siebe Roefs. Siebe is oud-leerling Willibrord Gymnasium, studeert aan de TU Delft en nam met het Nuon SolarTeam deel aan de zonneauto race in Zuid-Afrika. Hij is medeoprichter en mede eigenaar van KRSolar. Zijn inspirerende verhaal zet de toon voor totaal zes Pecha Kucha presentaties. De avond wordt geleid door Willy Koppens. Na de presentaties geeft Willy gelegenheid aan de zaal en de sprekers om met elkaar in gesprek te gaan.
Voor aanvang en tijdens de pauze speelt Joost Goossens uit Deurne piano; hij beheerst een breed scala aan klassieke en moderne stukken.

De sprekers

Hugo van Osch, directeur-eigenaar van Arte Groep uit Helmond.Steenverwerker Arte laat al jaren zien hoe je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met het hele team in de praktijk brengt. Duurzaam ondernemen staat bij Arte in steen gebeiteld.
Bart Vedder van Bakkerij Vedder, steekt veel energie in productontwikkeling en loopt voorop in het gebruik van nieuwe, gezondere ingrediënten en eeninnovatieve bereidingswijze.
Maurice Arons, directeur-eigenaar van Lixero, over zijn programmaduurzame verlichtingssystemen.
Henk Kuijpers, eigenaar van een gesloten varkensbedrijf Kuijpers Farmers, is overgestapt naar een meer duurzame bedrijfsvoering met het Heyde Hoeve Varken in combinatie met een zorgboerderij.
Hans Martens, algemeen directeur vanBMW Helmond, vertelt over het BMW elektrisch rijden programma.
Mariëlle van Lieshout, eigenaar van een paddenstoelen kwekerij in Liessel, heeft met BotanicBites een vega worst ontwikkeld. Zij was onlangs uitgebreid op tv in het programmaBinnensteBuiten.

Waar, wanneer en hoe laat?

De avond is op woensdag 11 april in het Cultuur Centrum Deurne aan het Martinetplein, aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De avond duurt  tot c.a. 22.15 uur. Van bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: Willy Koppens, tel 06 53 620 314.
De initiatiefgroep Duurzaamheid Café Deurne bestaat uit: Jan Berkers, Willem Buiter, Monika van Kempen, Willy Koppens, Ben Timmers en Marjan Verhees.