zaterdag 7 oktober 2017

Deurne kiest 2

Wij, inwoners van Deurne, kiezen op 21 maart 2018 een nieuwe gemeenteraad. De kans om de gemeenteraad te vernieuwen krijgen we maar eens in de vier jaar. Die kans moeten we dit keer grijpen. Anders blijft alles bij het oude. Misschien wil je dat ook wel.


Hoe kies je?

Voor veel inwoners van Deurne staat nu al vast of ze gaan kiezen en hoe ze dan kiezen. Veel inwoners kiezen op een politieke partij. Soms is dat een partij die landelijk in de schijnwerpers staat, bijvoorbeeld omdat er veel aandacht is voor zorg. Of een partij die zegt dat ondernemers alle mogelijke voorrang verdienen. Sommige inwoners kiezen een partij waarop hun familie altijd al heeft gekozen. Veel inwoners geven de voorkeur aan een lokale partij die volgens hen past bij het dorp.

Partij of persoon?

Sommige inwoners bereiden zich goed voor op de verkiezing. Een enkeling neemt zelfs de moeite om een verkiezingsprogramma te lezen. Weinig inwoners vragen zich af aan welke eisen een goed lid van de gemeenteraad moet voldoen. De meeste van ons vertrouwen er op dat de politieke partijen hun werk wel goed zullen doen.

Doe mee!

Inwoners van Deurne worden aangemoedigd zich persoonlijk voor te bereiden op de verkiezing. Dat betekent dat je probeert zelf standpunten in te nemen over dingen die voor de inwoners van Deurne de komende vier jaar van belang zijn. Duurzaam Deurne nieuws probeert dat te stimuleren door regelmatig enkele discussie vragen te publiceren.


Discussie vragen

De vragen gaan over de toekomst van Deurne. De toekomst van Deurne wordt niet bepaald door politieke partijen maar door ons, de inwoners. Probeer eens te praten over deze of andere vragen met je familie, sporters, buren of wie je maar wilt. Vind je deze manier van nadenken interessant, stuur dan je eigen discussievraag  naar de redactie van Duurzaam Deurne nieuws (duurzaamdeurnenieuws@gmail.com). Je vraag wordt zeker voorgelegd aan de inwoners van Deurne.


Wat is je mening over de volgende vragen?

Vluchtelingen zijn welkom in Nederland of vind je dat Nederland er alleen is voor de echte Nederlanders?
Wil je nog meer asfalt of meer en beter openbaar vervoer?
Welke richting gaan we op, euroknallertje of kwaliteitsvlees?
Moeten er in Deurne nóg meer goedkope massa winkels en uitverkoop zaken komen of kleine speciaalwinkels die kunnen concurreren met kopen op internet?
Wordt Deurne weer een centrum van kunst en cultuur of vind je dat we daar al genoeg geld aan uitgeven.
Mogen bomen nergens in Deurne gekapt worden zonder toestemming van een door de burgers gekozen bomencommissie of kiezen alle inwoners zelf voor kappen of niet?

Doe mee en zorg ervoor dat de verkiezing in 2018 een groot succes wordt voor de inwoners van Deurne.


Lees ook: Deurne kiest