donderdag 26 oktober 2017

2050 – Deurne aan zee?

Duurzaamheid Café Deurne over duurzame ambities, wonen en werken.
Woensdag 1 november 2017, 20.00 uur in het CCD, Martinetplein.


Opwarming van de aarde, stijging van de zeespiegel, heftige perioden van hitte en neerslag, toename van fijnstof, ontbossing…, ontwikkelingen die alleen te stoppen lijken, als er maximaal wordt ingezet op verduurzaming en vergroening van de samenleving en de economie. Anders zou Deurne in 2050 wel eens aan zee kunnen liggen.Veel wordt anders

Tussen nu en 2050 moet in Deurne, Noord-Brabant en Nederland  veel gebeuren. In het nieuwe regeerakkoord is daarover al het nodige terug te vinden. Achter veel dingen die vanzelfsprekend leken worden vraagtekens gezet. Een periode van ingrijpende verandering is aangebroken.

Deurne

In Deurne groeit de ambitie om ons dorp duurzaam, groen en toekomstbestendig te maken. Eerste veranderingen zijn al zichtbaar. Het Duurzaamheid Café Deurne laat deze avond enkele voorbeelden zien. Het bestuur van Deurne kan bij de verdere ontwikkeling een belangrijke rol vervullen. Om dat te benadrukken wordt de avond geopend door Marinus Biemans, wethouder Duurzaamheid van Deurne.

Hij illustreert de ambitie met een korte inleiding over hoe Deurne in 2050 energieneutraal zal zijn. 


Acties

Is de ambitie van Deurne in lijn met het akkoord van Parijs en de aanzet tot meer duurzaamheid in het regeerakkoord van het net aangetreden kabinet Rutte III? Wat kan en moet er nog meer dan zonnepanelen, windmolen parken, sluiten van kolencentrales, afscheid nemen van aardgas en het isoleren van gebouwen? Worden duurzame ambities voldoende vertaald in acties?

Voorbeelden

Na de inleiding van wethouder Biemans zullen 7 sprekers over een breed terrein vanuit de praktijk laten zien wat zij doen en waar zij tegen aanlopen: Geert Claessens (Zoethout Design), Annemieke Koolen (De Loods Architecten en Adviseurs), Guido Goorts (Goorts+Coppens Advocaten en Adviseurs), Thieu Berkers (Farmtronics), Bart Vedder (Bakker Vedder), Mariet Broekmans (Wooncomplex ’t Stijn) en Willem Buiter (Zonnepark De Vlaas). Na de korte inleidingen gaan de sprekers in gesprek met de aanwezigen.

Omlijsting

Father & Son, Pieter en Warner Goossens, zorgen voor de muzikale omlijsting. Ze spelen voor aanvang en in de pauze op gitaar en banjo hun bluegrass nummers en country&western.

Het belooft een inspirerende avond te worden op woensdag 1 november, aanvang 20.00 uur in het CCD (inloop vanaf 19.30 uur, einde omstreeks 22.15 uur). Iedereen is welkom.

Meer details?

Lees ‘Duurzaam wonen en werken - 2050: Deurne aan zee?’