maandag 4 september 2017

Bureaucratie in zorg is slecht voor patiënten

Ondanks pogingen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de bureaucratie in de zorg te verminderen, blijft de regeldruk hoog.


Regels

Zestig procent van de zorgverleners heeft last van overbodige regels, procedures en voorschriften die hen belemmeren in hun werk. Dat blijkt uit een nog lopend onderzoek van VvAA (ledenorganisatie en dienstverlener in de zorg), waarop tot dusver 2.700 zorgprofessionals reageerden. Een kwart van de ondervraagden vindt dat toegenomen regeldruk de relatie met patiënten negatief beïnvloedt.

Onzinnige bureaucratie

Het onderzoek ondersteunt een brede beweging in de gezondheidszorg die zich steeds feller verzet tegen onzinnige bureaucratie. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunt de beweging. Demissionair minister Edith Schippers  heeft een filmpje opgenomen waarin ze de steun van het ministerie toezegt.

Politiek

In dat filmpje is Schippers opvallend kritisch over de daadkracht van de politiek op dit dossier. „Het is teleurstellend dat we al 25 jaar met dezelfde vragen worstelen”, zegt Schippers.


Actieplan

Het filmpje is opmerkelijk, omdat Schippers al zeven jaar verantwoordelijk is voor het verminderen van bureaucratie in de zorg. In 2015 kwam zij nog met het ‘actieplan Merkbaar Minder Regeldruk’, dat artsen meer tijd moest geven „voor goede zorg aan de patiënt”.

Regelduk

In de laatste Kamerbrief over dat project, van mei 2017, is staatssecretaris Martin van Rijn van VWS nog zeer positief: „Op het terrein van de regeldruk is echt een omslag bereikt.” In een reactie zegt Schippers dat er „belangrijke stappen zijn gezet”, maar desondanks vindt ze dat een „drastische verandering” nodig is om het probleem aan te pakken.


Overbodige regels

Uit het nog lopende onderzoek van VvAA blijkt dat vooral medewerkers van instellingen in de geestelijke gezondheidszorg (76 procent) nog altijd last hebben van overbodige regels. Apothekers (75 procent) en fysiotherapeuten (75 procent) volgen direct daarna.

Frustatie

Meerdere artsen en zorgmedewerkers laten weten gestopt te zijn met hun praktijk, uit frustratie over de uitdijende regeldruk en administratielast.

Bron: NRC; 26 augustus 2017

Lees ook: “De zorg is alle overbodige regels, procedures en checklists zat.”; NRC, 25 augustus 2017