vrijdag 3 maart 2017

Spraakmakende klimaatfilm in Deurne

Het bestuur van de regio Eindhoven maakt zich zorgen over het dreigend klimaatprobleem. Het sterk veranderend klimaat, dat het gevolg is van de opwarming van de aarde, zal ook de regio Eindhoven treffen. Paul van Liempd, bestuurlijk trekker Duurzaamheid in de Metropoolregio en wethouder in Waalre: “Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. De film ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen de duurzaamheidswethouders in de regio, waaronder de duurzaamheidswethouder van de gemeente Deurne, deze film graag aan een breed publiek tonen. ‘Before the Flood’ wordt dan ook in Deurne gratis vertoond.


De film

‘Before the Flood’ is op donderdag 16 maart 2017 te zien in het Cultuurcentrum Martien van Doorne te Deurne. Toegang is gratis. De film begint om 20 uur en eindigt om 22 uur. De gratis kaartjes kunnen besteld worden via deze  link. De belangstelling is groot en het aantal kaartjes is beperkt.


Over de film 

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging de beroemde acteur Leonardo DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.  De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.  De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

Klik hier voor meer informatie Deurne en het klimaat

Ook voor de inwoners van Deurne zullen de gevolgen van de opwarming van de aarde groot zijn. Het is een taak voor het bestuur van de gemeente om de inwoners tijdig te informeren en met inwoners een discussie te starten over maatregelen die nu al genomen moeten worden.

Het is te hopen dat het zien van de film tot meer urgentie zal leiden.