woensdag 29 maart 2017

Help de Snoertseplak

De Snoertseplak is uniek in Deurne. Toen burgers en boeren samen een alternatief zochten voor de bouw van een megastal ontstond deze ontdekboerderij. Het doel is dat er verbinding ontstaat tussen mensen en dieren, met het milieu en de toekomst als een verbindende factor. 


Ontwikkeling

De Snoertseplak is nieuw en groeit en ontwikkelt voortdurend. Er is 11 ha grond op het grondgebied van Liessel. De Snoertseplak heeft de steun van het bestuur van Noord Brabant en ontstond toen het bestuur van de provincie een einde maakte aan de ambities van het veebedrijf Asvam, dat hier een groot varkensbedrijf wilde toevoegen aan het al ver overbelaste Deurne. Gelukkig stak het bestuur van de provincie Noord Brabant er een stokje voor.

Ideeënfabriek

Enthousiaste mensen hebben hard gewerkt om de eerste stappen te zetten naar een agrarisch bedrijf waar inwoners, deskundigen en ondernemers elkaar inspireren om te komen tot een plek waar ideeën omgezet kunnen worden in nieuwe werkelijkheid. Een plek ook waar scholieren en studenten naar toe komen om te leren en bij te dragen aan vernieuwing. De Snoertseplak is er voor alle inwoners van Deurne. Agrarische innovatie, kleinschalig, evenwicht zoekend tussen verschillende belangen, leren van het verleden en uitkijken naar een nieuwe toekomst voor Deurne en heel zuidoost Brabant.

De eerste stappen

De Snoertseplak is een plaats waar je een kijkje neemt achter de schermen van een echte en eerlijke boerderij, die net een tikkeltje anders is: met andere gewassen, een ander voedselbos, andere activiteiten en waar dieren anders opgroeien.

Groei

Voor de verdere groei is geld nodig. Het zal nog even duren voor opbrengsten zullen bijdragen aan financieel evenwicht. De pioniers van de Snoertseplak doen een beroep op de inwoners van Deurne. Dat doen ze met een crowdfunding actie die nog maar enkele dagen zal lopen.
Met je financiële bijdrage investeer je rechtstreeks in:  de inrichting van het terrein, de aanplant van het voedselbos, het opknappen en inrichten van de oude boerderij en de aanschaf van gereedschap.


Doe mee

Lees hier alles over de crowdfunding actie, hoe je mee kunt doen en wat je bijdrage kan opleveren.

De Snoertseplak is van de inwoners van Deurne. Doe mee en laat zien dat je ook gelooft in een andere toekomst.