donderdag 16 maart 2017

Duurzaamheid Café Deurne over Duurzame Mobiliteit.

Donderdag 6 april 2017 organiseert de Initiatiefgroep Duurzaamheid Café  Deurne opnieuw een avond over duurzaamheid. Dit gebeurt al voor de vijfde keer. Het begon in 2015, met de bedoeling de vorming van een Deurnes netwerk over duurzaamheid te stimuleren door middel van cafébijeenkomsten. De eerste avond ging over de zorg, daarna volgden de thema’s energie, voeding en circulaire economie.


Doelstelling

De organisatie wil actieve ondernemers en betrokkenen bij instellingen die daadwerkelijk iets doen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), een open podium bieden. Ook om elkaar en het publiek te infomeren en mogelijkheden te scheppen voor samenwerking en leren van elkaars ervaring.

Ervaring

De discussie en uitwisseling van ideeën na de presentaties zijn als  zeer waardevol ervaren. Niet de mooie ideeën zijn van belang, maar wat er daadwerkelijk al gebeurt. De ervaring laat zien, dat al veel ondernemingen en instellingen het belang van de juiste afweging tussen people-planet-profit inzien en weten dat je dan alleen kunt overleven en meedoen. De presentatievorm is ‘pecha kucha’, dat wil zeggen dat elke presentatie maximaal 6 minuten duurt doordat de maximaal   20 dia’s elk slechts 20 seconden op het scherm blijven staan. Deze vorm van presenteren dwingt de deelnemers om zich te richten op de kern van hun bijdrage.


Duurzame Mobiliteit

Op donderdag 6 april staat het thema Duurzame Mobiliteit centraal en de organisatie is druk bezig met het vastleggen van de laatste sprekers. “Hebben of delen” is het leidende thema in de verhalen over aspecten van duurzame mobiliteit.  Op dit moment (15 maart 2017) zijn er afspraken gemaakt met Amber Mobility (Eindhoven), Dirk van de Ven van Walas Concepts,  Demarrage Fietskoeriers Helmond, Schoeren Kinetic Art (Malden), VSA Deurne (Jan van Schijndel adviseur mobiliteit) en Michel Lintermans (Deurne) van Rover.


Details

De avond op donderdag 6 april begint om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur. Het programma duurt tot ca. 22.15 uur. De avond wordt gehouden in het Cultuurcentrum Deurne. Iedereen is welkom. Van aanwezigen wordt een  vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd van € 2,50 pp.


Bron: Initiatiefgroep Duurzaamheid Café Deurne