donderdag 12 januari 2017

De toekomst van de Snoertseplak

Samen boeren we beter
Op 14 januari 2017 is het zover. Vanaf dat moment pacht stichting Snoertseplak de grond officieel van de provincie. Dan gaat de bouw van onze droom daadwerkelijk van start. Sommige gebouwen worden gesloopt, andere krijgen een opknapbeurt. De grond wordt bewerkt en de varkensplak wordt ingericht.


Vrijwilligers

Samen boeren op de Snoertseplak is samen investeren in een gezonde omgeving waarin we zien, voelen & proeven hoe ons voedsel tot stand komt. En samenwerken aan een gezonde toekomst: van de natuur, van onze omgeving, van onze dieren en van onszelf.
De Snoertseplak kan niet zonder vrijwilligers, want het werk op en rondom de Snoertseplak gaat het hele jaar door. Wil jij bijdragen aan die gezonde toekomst?
Meld je dan hier aan. En vertel ons hoe jij graag wilt helpen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger die op en rondom de Snoertseplak helpt bij de diverse werkzaamheden, activiteiten organiseert zoals thema-avonden, rondleidingen, workshops of informatieavonden, kennis biedt over bv. technologische-, bouwkundige-, landbouw- of andere onderwerpen, het dagelijks bestuur versterkt.
Samen boeren we beter. Meld je hier als vrijwilliger. http://www.snoertseplak.nl/contact

Snoertseplakvarkens 

Op 10 november zagen de eerste – speciaal voor de Snoertseplak gefokte – biggen het levenslicht in de stallen bij Anita Kruijsen. En ze groeien als kool!
Het leuke is dat jij deze opgroeiende biggen binnenkort in levenden lijve
kunt bewonderen op de Snoertseplak.
Zie, voel & hoor hoe heerlijk onze Snoertseplakvarkens buiten op de plak spelen, rondwroeten en hoe gezond ze opgroeien. Het buitenleven en het speciale voer maakt dat het vlees van deze varkens straks buitengewoon lekker smaakt.


Crowdfunding

Om alle toekomstige activiteiten op de Snoertseplak te financieren, start de Snoertseplak op korte termijn een crowdfunding actie. De crowdfunding werkgroep, bestaande uit Bart Brandenburg, Ruud Pothoven, Loes Mooren en Angelie Kruijsen (nichtje van Anita Kruijsen), is volop bezig met het ontwikkelen van de inhoud. Want daar komt stiekem nog best veel bij kijken.
Om een groter bereik (en daarmee hopelijk meer investeringen) te genereren, werken we samen met de experts van Crowdaboutnow. De eerste gesprekken met dit ervaren crowdfunding platform hebben inmiddels plaatsgevonden. En net als wij, zijn ook zij superenthousiast over onze plannen.
Lees de website. Daar verschijnt binnenkort informatie over details en deelname. Ook zal een extra nieuwsbrief verschijnen met detail informatie.
Meld je hier aan als vrijwilliger.

Thema avonden

In 2016 organiseerden we thema-avonden rondom vernieuwde zorg en over het voedselbos op de Snoertseplak. Beide avonden waren een groot succes. Ze waren informatief, interactief en bovendien erg gezellig.
De volgende thema avond is op 23 januari. Informatie over het onderwerp volgt. Later in het jaar zijn er nog thema avonden op 6 maart, 24 april, en 12 juni. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. De avonden beginnen om 20.00 uur.

Vernieuwde website

De website was en blijft het centrale externe communicatiemiddel van de Snoertseplak. De komende weken verandert de website: de nieuwe slogan wordt zichtbaar en de site wordt inhoudelijk aangepast. En, heel belangrijk, vindt straks alle informatie over de crowdfunding op onze vernieuwde website.

Bron: Snoertseplak

Facebook: https://www.facebook.com/Snoertseplak/
Zie ook Foodup Brabant