donderdag 27 oktober 2016

Permacultuur in Deurne

De Ossenbeemd en het Eibernest organiseren samen een lezing en discussie over Permacultuur. Beide organisaties zetten zich in voor natuur. Zij willen door deze lezing meer mensen kennis laten maken met permacultuur, een alomvattende manier van kijken en werken met alles wat de natuur ons biedt en laat zien.


Natuur kriebelt

De inleider is een bijzonder persoon. Willem Doreleijers studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij werkte in de bouwwereld, maar werd steeds meer gegrepen door permacultuur. Nu is landschapsarchitectuur en het ontwerpen en onderhouden van tuinen zijn beroep.
Willem Doreleijers zal een levendige, persoonlijke beschouwing geven over tuinen, natuur, permacultuur, tuinontwerp en duurzaamheid.


Spinazie & Spinoza 

Zijn onderneming ‘Spinazie & Spinoza’ is bezig met ecologisch ontwerpen,  onderhoud,  aanleg en educatie. Over ‘Spinazie en Spinoza’ schrijft hij op zijn site: “Omdat onze omgeving veel nuttiger, gezonder, mooier en daarmee ook groener kan, is gekozen voor de naam Spinazie & Spinoza. Een abstractie van functioneel (eetbaar) groen met goede (filosofische) beredenering, en dus van duurzame voeding voor lichaam en geest. Oftewel: “Duurzame voeding voor lichaam (Spinazie) & geest (Spinoza).”

Voorbeeld

In Houten legde hij, samen met Ken Geerts, een eetbare (sier) tuin aan. Met deze tuin laten ze zien hoe ecologische en duurzame idealen concreet te verwezenlijken zijn.

Praktische informatie

De activiteit vindt plaats op donderdag 10 november. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. Entree is gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Koffie, thee en fris zijn te koop. Natuur- en Milieucentrum Ossenbeemd is te vinden in Deurne, Haageind 31, tel.: 0493320457.

Schrijf 10 november in je agenda. De avond is voor iedereen die graag met tuinieren bezig is. Voor iedereen die van de natuur houdt. Voor iedereen die er eens met andere ogen naar wil kijken.


Tot 10 november, we zien je graag komen.
Eibernest en Ossenbeemd.