vrijdag 15 april 2016

Informatiebijeenkomst H2S gas

De Brabantse Milieufederatie organiseert op 12 mei 2016 een informatiebijeenkomst met de titel: “H2S-gas in de grond, is dat wel gezond?”. 

Aanleiding

In 2012 werd een kind onwel bij een waterspeelplaats in het Zandbos in Deurne. De oorzaak: tijdens het oppompen van grondwater kwam H2S-gas, oftewel waterstofsulfide vrij. H2S gas is te herkennen aan de 'rotte-eieren-lucht'. Andere incidenten volgden. Deze voorvallen waren aanleiding voor verschillende onderzoeken naar het vrijkomen van H2S-gas uit het Brabantse grondwater.

TNO rapport

Het TNO rapport “H2S in de bodem vaak voorkomend verschijnsel” dat eind 2015 verscheen, gaat over het meest recente onderzoek. Bij dat onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant, stond de vraag naar de oorzaken van H2s-gas centraal. Ook ging het onderzoek over de vraag of ook elders in Brabant bij het oppompen van grondwater soortgelijke problemen zouden kunnen voorkomen.

Conclusies

Bij de informatiebijeenkomst op donderdag 12 mei staat de vraag centraal wat nu precies de conclusies zijn uit het TNO rapport. Ook gaat de bijeenkomst over de vraag wat de uitkomsten van het onderzoek betekenen voor de volksgezondheid in Noord-Brabant.

Programma

Details over sprekers en hun onderwerpen volgen spoedig. Zeker is dat sprekers duidelijk autoriteiten zijn met betrekking tot de vragen die tijdens de bijeenkomst aan de orde zijn. Details worden bekend gemaakt in lokale en provinciale media.

De bijeenkomst

De avond wordt gehouden in Zaal den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne www.dendraai.nl . De avond is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Noteer de datum: donderdag 12 mei 2016. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

Bron: Brabantse Milieufederatie nieuwsbrief; 14 april 2016
Informatiebijeenkomst: H2S-gas in de grond, is dat wel gezond?

Uitgesteld

Inmiddels is bekend gemaakt dat de bijeenkomst is uitgesteld omdat de belangrijkste spreker niet aanwezig kan zijn. Er wordt een nieuwe datum vastgesteld.
Meer lezen?