zondag 24 april 2016

‘Burgerplatform Minder Beesten' is in de lucht

Het 'Burgerplatform Minder Beesten' is een netwerk van Brabantse burger- en milieugroepen. Zij zetten zich in voor een forse afname van het aantal dieren in de intensieve veehouderij. Leefbaarheid, volksgezondheid, dierwelzijn in de veehouderij en versterking van de biodiversiteit zijn speerpunten. Het platform verzet zich tegen de bouw van nieuwe giga veefabrieken en mestfabrieken. 


Dit is het platform

ABC Milieugroep (Baarle-Nassau, Alphen, Riel)
Behoud de Parel (Grubbenvorst)
Behoud Leefbaarheid Molenakkers (Moergestel)
Behoud ‘t Halsterslaag en Wouw
Behoud woonomgeving De Paes (Castenray)
Benegora (Woensdrecht)
Bernhezer Buitenwacht
Bewoners Oirschot-De Beerzen
Bewonersgroep Hilvarenbeek
Chijnsgoed in Gevaar (Maarheeze)
Groen en Heem (Valkenswaard)
Groen Graspeel
Groen Kempenland
Houd Heeze-Leende Leefbaar (Sterksel, cvanrulo@gmail.com)
Leefbaar Buitengebied Nederweert
Leefmilieu Veghel-Erp
Mens, Dier en Peel
Milieuvereniging Land van Cuijk
Milieuwerkgroep Kempenland
Stichting Gezonde woonomgeving Leudal
Stichting Tegengas (Sint Oedenrode)
Stop de Mestfabriek (Landhorst)
Stop de Stank (Deurne)
Werkgroep Behoud de Peel

Inwoners

Deze groepen vertegenwoordigen duizenden inwoners in het zuiden van Nederland. De burger- en milieugroepen hebben gemeen dat ze zich inzetten voor het stoppen van de intensieve vee industrie. Er zijn veel te veel varkens, kippen, koeien, nertsen en geiten in het zuiden van Nederland en de aantallen blijven maar groeien. De gevolgen voor de volksgezondheid, de leefbaarheid en het milieu zijn ernstig. De enorme veestapel heeft geleid tot een gigantisch mestoverschot. De vee-industrie bouwt grote mestfabrieken om nóg meer dieren te kunnen houden. Dat leidt tot verdere aantasting van onze nu al overbelaste leefomgeving en grote risico’s voor onze gezondheid.

Bestuurders

Het 'Burgerplatform Minder Beesten' richt zich niet tegen de meeste boeren. Hun doelgroep bestaat uit gekozen volksvertegenwoordigers, actief in het bestuur van gemeenten en provincies. Deze bestuurders zijn verantwoordelijk voor de steeds verder gaande verloedering van de leefomgeving van de inwoners. Het 'Burgerplatform Minder Beesten' wil een stop op de groei van de veestapel en wil voorkomen dat overal grote beangstigende vee- en mestfabrieken worden gebouwd.

Site en petitie

Sinds enkele dagen heeft het 'Burgerplatform Minder Beesten' een eigen netwerk site. De site geeft onder andere toegang tot de petitie ‘Minder Beesten’. De petitie is al door honderden inwoners ondertekend. De petitie spreekt bestuurders aan op hun verantwoordelijkheid. Kom op voor de belangen van jezelf, je familie en toekomstige inwoners. Teken de petitie.

Bezoek de websiteDoe mee

Inwoners van Zuid Nederland. Doe mee. Teken de petitie en steun de plaatselijke en provinciale verenigingen die vechten voor de toekomst van onze kinderen.

Reageren? Waarom doe je mee aan de acties van het 'Platform Minder Beesten'? Mail naar duurzaamdeurnenieuws@gmail.com