dinsdag 12 mei 2015

Deurne in actie voor Nepal

Zondag 17 mei wordt in het Redingiushuis, Helmondseweg 15, vanaf 11.30 uur, actie gevoerd voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Nepal. In aanvulling op de 555 actie heeft de Protestantse kerk Deurne besloten om ook hulp te organiseren.


Film

De bijeenkomst begint met het vertonen van een film door Hans van Dijk, die in 2005 Nepal bezocht. De film geeft een beeld van een deel van Nepal vóór de catastrofe.

Project Nepal

De meeste hulp is in Nepal nodig in de  gebieden die ver verwijderd zijn van de hoofdstad Kathmandu. Bijzonder is dat een inwoonster van Deurne, Angelique van Hoof, al jaren bezig is met haar Project Nepal. Ze kwam er ooit als reisleidster, adopteerde er 6 kinderen, hielp een tiental scholen te bouwen en doet met haar project veel op het gebied van onderwijs, zorg, sanitaire voorzieningen, distributie van kleding en nog veel meer. Jacqueline was afgelopen zondag ook aanwezig in het gemeentehuis ter gelegenheid van de millennium manifestatie.

Hulp

Jacqueline zal zondag, na de film, vertellen over Nepal. Ze zal speciale aandacht vragen voor gebieden waar hulp nog niet of nauwelijks is doorgedrongen. Lees op de site van Jacqueline meer over haar betrokkenheid bij Nepal.


Agenda

Zondag 17 mei, vanaf 11.30 uur, Redingiushuis, Helmondseweg 15. De toegang is gratis, donaties worden erg gewaardeerd. Jacqueline zal duidelijk maken waarom het zeker is dat het geld in Nepal goed wordt besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.