woensdag 7 januari 2015

De kracht van Deurne; Vergeten groenten in de Ossenbeemd

Wil je meer weten over vergeten groenten? Hoe kun je deze groenten zelf verantwoord telen en wat kun je er van maken? Kom op donderdagavond 15 januari naar de Ossenbeemd. Er zijn dan twee interessante inleidingen.


Programma

Lammert Neervoort van de Historische Groentehof in Beesel zal de gasten meenemen in de wereld van de vergeten groenten. De Historische Groentehof in Beesel is een tuin met ruim 550 soorten vergeten, bijzondere en zeldzame groenten en fruit.
Henk Kerkers, vrijwilliger van de Ossenbeemd, vertelt over de vergeten groentetuin van de Ossenbeemd in Deurne. In deze tuin worden groenten geteeld die minder bekend zijn, maar wel heel bijzonder, zoals zwarte aardappel, aardpeer, wilde venkel en  Brave Hendrik. Door de groentetuin kan iedereen kennis maken met deze groenten en worden mensen verleid om meer verse groenten van eigen bodem te leren kennen en te eten.

De Groentehof van Beesel

“In onze Historische Groentehof eren we de fiere helden van vroeger. De gewassen die onze voorouders in leven hielden. Huttentut, Buggenumse Muuskes, Brave Hendrik, Heilige boontjes, ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis. Wij telen deze vergeten gewassen, als een loflied op een verdwijnende wereld van kleinschaligheid. We vertegenwoordigen de schoonheid van de dagelijkse eenvoud en we koppelen mooie verhalen van vroeger aan de wereld van vergeten groenten.”

Proeven en kopen

De avond is gratis toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in vergeten groenten. Op de avond kan ook genoten worden van een bijzonder gerechtje. Tevens is er na afloop de mogelijkheid om zaden te kopen van vergeten groenten en zijn er natuurlijke jams en chutneys te koop.

Details

Agenda: donderdagavond 15 januari 2015, 20:00 uur, in het Bezoekerscentrum van het Natuur en Milieucentrum Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne.
De avond wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Groen en Doen’, een programma van het ministerie van Economische Zaken. ‘Groen en Doen’  stimuleert en ontwikkelt vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en groen in de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.