dinsdag 30 december 2014

De kracht van Deurne; Repair Café Deurne in 2015

Het Repair Café Deurne is begin 2015 geopend op zaterdag 10 januari van 9.30 – 12.30 uur en op dinsdag 20 januari van 13.30 – 16.00 uur. In de loop van januari worden de data voor de daarop volgende maanden bekend gemaakt.


Repair Cafes

Repair Cafés zijn ontmoetingsplaatsen met experts en reparateurs uit de buurt waar je met je kapotte stoel, disfunctionerende broodrooster, haperende fiets of kleding met mottengaatjes naar toe kunt. Veelal gooien we spullen weg, die eigenlijk nog eenvoudig te herstellen zijn. Repareren zit echter niet meer in ons systeem. Opvallend is bijvoorbeeld dat mensen die de ‘repair’ kennis en vaardigheden bezitten vaak minder hoog gewaardeerd worden. De Repair Cafés drijven juist op deze deskundigheid van (lokale) elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Geen oude ambachtslui, maar nieuwe helden.

Gratis

Op de gratis toegankelijke bijeenkomsten wordt voor gereedschap en reparatiematerialen gezorgd. De ontmoetingen draaien in de kern om (gezellig) samen repareren. Maar ook waardevolle praktische kennis over repareren wordt overgedragen en de CO-2 uitstoot van afvalverwerking of nieuwe productie wordt verkleind. Ondertussen zijn er internationaal al meer dan 100 lokale Repair Cafés. Van België, Duitsland, Frankrijk tot aan VS en Brazilië.
In Brabant zijn ruim 20 Repair Cafés te vinden, waaronder dat van Deurne.

Deurne

Het Repair Café Deurne  draait vanaf april 2014 en heeft al een 90-tal reparaties verricht. Het Repair Café is geopend op de tweede zaterdag van de maand van 09.30 tot 12.30 uur en op de voorlaatste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.