donderdag 11 december 2014

Duitse autoriteiten willen Straathof verbieden om varkens te houden

Overheden in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt willen de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof een verbod opleggen om nog varkens te houden.

Groot


Straathof is een van de grootste varkenshouders in Europa met circa 25 bedrijven in Nederland en Duitsland. De maatregel van een beroepsverbod komt na een grootschalige inspectie van een locatie in Gladau die 3 dagen in beslag nam. Daarbij waren meer dan 60 mensen betrokken afkomstig van de politie en regionale veterinaire diensten. Zij legden via video-opnamen en foto's diverse overtredingen van de Duitse dierenwelzijnswetgeving vast.

Beroepverbod


De advocaten van Straathof zijn deze week in kennis gesteld van het ambtelijke besluit om de varkenshouder een beroepsverbod op te leggen. Het verbod heeft betrekking op de ondernemer persoonlijk en zou in heel Duitsland gelden voor alle varkensbedrijven waarvan hij de eigenaar is en waar hij de verantwoording heeft over de manier waarop er varkens worden gehouden. Het verbod gaat per direct in, maar heeft nog geen rechtsgrond. De advocaten van Straathof vechten de maatregel juridisch aan.

Onvolkomenheden


Er lopen al langer juridische procedures tegen Straathof in Duitsland. Er zouden eerder op de bedrijven onvolkomenheden zijn geconstateerd bij de drinkwatervoorziening, bij de veterinaire behandeling van dieren en ten aanzien van de huisvesting van dragende zeugen. Daarnaast zijn er beschuldigingen dat niet levensvatbare biggen op het bedrijf op een ongeoorloofde manier worden gedood.

Bron: Agriholland / Stern, 10 december 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.