zondag 30 november 2014

Aries scharrelhoeve

Aries scharrelhoeve is het concept waarbij een duurzaam stukje vlees wordt geproduceerd en u als consument weet wat u eet. Het doel van de hoeve is om mensen de gelegenheid te geven te zien hoe producten worden geproduceerd en waarbij het echte landleven kan worden ervaren. 


Natuurgebieden

Aries scharrelhoeve is gelegen in Heeze tussen de natuurgebieden Groote Heide en Strabrechtse Heide. Op de boerderij worden naast scharrelvarkens ook schapen, runderen en scharrelkippen gehouden.

Buitenlucht

Alle varkens van Aries Scharrelhoeve worden in de buitenlucht gefokt waardoor ze het gehele jaar buiten vertoeven. Hierdoor hebben ze volop de ruimte voor hun natuurlijk gedrag. Wij fokken vooral met de Bonte Bentheimer, varkens die bekend staan om hun uitmuntende vlees, smaak en kwaliteit.

Echt buiten varken

De Bonte Bentheimer is een echt buitenvarken dat tot de oorlogsjaren algemeen in Nederland werd gehouden. Het staat ook bekend als landvarken en gedijt uitstekend op de zandgronden in Zuid-Nederland.

Scharrelen en wroeten

De varkens van Aries Scharrelhoeve worden alle rondom de boerderij gehouden op diverse weilanden, akkers en bossen. De zeugen met biggen worden nabij de boerderij gehouden om de controle te kunnen houden. Zodra de biggen van de moeder mogen gaan ze naar buiten totdat ze een leeftijd hebben bereikt om naar de slager te gaan. De varkens hebben dan volop kunnen scharrelen en wroeten.

Boerderijwinkel

Klanten kunnen in de boerderijwinkel terecht. Naast onze eigen producten worden ook producten van agrarische bedrijven uit de omgeving te koop aangeboden.

Crowdfunding

Voor het houden van varkens op deze manier worden in Nederland helaas geen geldleningen verstrekt door reguliere geldverstrekkers. Dit omdat er geen gebouwen worden gerealiseerd die voor een hypotheekverstrekker dienst kunnen doen als onderpand. Om het project te doen slagen zijn investeerders nodig. Aries scharrelhoeve maakt hierbij gebruik van het zogenoemde crowdfunding. Met crowdfundig wordt bedoeld dat je als particulier geld inlegt en als tegenprestatie ontvang je goederen die voortkomen uit het project. Het kost je uiteindelijk dus niets.

Wat kost het

Om deelgenoot van Aries scharrelhoeve te worden leg je eenmalig 100 euro in. Voor dit geld ontvang je 3 jaar lang, 1 keer per jaar een vleespakket ter waarde van 40 euro. Omdat je als crowdfunder goed bij je project betrokken wilt blijven ontvang je een paar keer per jaar een nieuwsbrief en eenmaal een uitnodiging voor een crowdfundersdag.

Meer weten?

Heeft dit alles je nieuwsgierig gemaakt en lijkt het je wel wat te weten waar je lekker stukje vlees op je bord vandaan komt. Neem dan contact op met Arie Verest 06-27470475 of aab.heeze@live.nl . Volg de scharrelhoeve ook op facebook of op twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.