maandag 27 oktober 2014

Ideeën en voorbeelden over duurzaamheid

U leest Duurzaam Deurne nieuws. U hebt dus belangstelling voor duurzaamheid als voorwaarde om Deurne toekomst te geven. Duurzaam Deurne nieuws biedt veel mogelijkheden om op de site informatie te vinden.


Artikelen

De site bevat ruim 600 artikelen over de vele aspecten van duurzaamheid. Bijna dagelijks komt er een nieuw artikel bij. De artikelen staan in volgorde van tijd gerangschikt. Onderaan elke bladzijde, met een aantal artikelen, staan de teksten ‘startpagina’ en ‘oudere berichten’. Daarmee kunt u vooruit en achteruit in het aanbod aan artikelen. Sommige lezers gaan bij het zoeken helemaal terug, naar begin 2013, toen de site begon.

Zoeken

Bovenaan in de linker kolom kan gezocht worden op onderwerp. Voor onderwerpen als appel, stal, ouderen, architectuur, banken, bloemen, mest, Noord-Brabant, onderwijs, vruchtbaar,  zorg, en vele anderen worden in de site artikelen gevonden die vervolgens geopend kunnen worden.

Rubrieken

In de rechterkolom van de site staat een ‘wolk’ met rubrieken als ‘duurzaam Deurne’, ‘gezondheid’, ‘jongeren’, ‘natuur’, en ‘toekomstvisie’. Iedere rubriek geeft toegang tot een aantal artikelen. In de rechterkolom staat ook een overzicht van ‘meest populaire artikelen’, die direct geopend kunnen worden. In de linker kolom staan vijf rubrieken die ieder een aantal berichten bevatten. Een voorbeeld is: ‘duurzaam Brabant’.

Links

In de linker kolom staat een honderdtal ‘links’ naar andere sites met interessante informatie over een veelheid aan gerelateerde onderwerpen. Enkele voorbeelden: ‘bionext’ over  duurzame, biologische landbouw en voeding, ‘Brabants landschap’ over Brabantse natuur, ‘foodwatch’ en ‘voedsel anders’ over gezond eten, ‘sumiran’ over biologisch vlees, ‘Millennium gemeente’ over de millennium doelen, ‘goed boeren’ over boeren met toekomstperspectief,  ‘schaliegasvrij Nederland’ over de bedreigingen van schaliegas en ‘platform aarde boer consument’ over het met elkaar verbinden van deze groepen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Zoek en u zult vinden! Regelmatig komen er nieuwe ‘links’ bij en verdwijnen weinig gebruikte ‘links’.

Opmerkingen en wensen

Hebt u wensen of voorstellen voor onderwerpen, ‘ links’, structuur van de site, toegankelijkheid van onderwerpen, vernieuwing of wat dan ook?. Laat het weten. De site is bedoeld voor alle inwoners van Deurne (en andere belangstellenden), die bezig zijn met het duurzamer maken van hun omgeving. Zorg voor onze nakomelingen staat daarbij voorop. Mail naar Duurzaam Deurne nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren kan m.b.v. onderstaand formulier.
Je bericht zal z.s.m. door de redactie worden beoordeeld en geplaatst, mits deze voldoet aan de hiervoor geldende criteria.