zondag 21 september 2014

De kracht van Deurne; Duurzaamheidscafé Deurne

Op donderdag 2 oktober wordt in Deurne het eerste duurzaamheidscafé gehouden. Het café wordt georganiseerd door het Platform Duurzaamheid Deurne. Het thema is: “Een toekomstbestendige zorg?”. Het café begint om 20.00 uur in Plein 5 in Deurne. Iedereen is welkom.


Platform Duurzaam Deurne

Het platform bestaat uit een aantal enthousiaste Deurnese mensen. Ze willen positieve initiatieven uit Deurne een platform geven. Het doel is te laten zien dat er mensen en organisaties zijn die vanuit de basis weten waar het om draait en die zonder verspilling van geld en energie gewoon doen! Het gaat om mensen en organisaties die werken aan een duurzame samenleving. Soms zijn  die individuen en groepen onzichtbaar. Het platform wil ze boven het maaiveld tillen om zo de wereld te laten zien dat er nog heel veel moois groeit en bloeit.

Waarom zorg?

Het eerste café heeft zorg als thema omdat er veel ontwikkelingen op ons afkomen en het aanbod lijkt te verschralen. Nieuwe zorg initiatieven zullen centraal staan. Onder de noemer “Een toekomstbestendige zorg” presenteren organisaties en projecten zich.

Organisatie

De avond wordt
geopend door Ad Pijnenborg uit Hoogeloon, voorzitter van de eerste zorgcoöperatie in Nederland. Hij vertelt wat er in de nabije toekomst met betrekking tot de zorg op ons afkomt. Onder leiding van wetenschapsjournalist Pieter Lomans geven zeven zorginitiatieven een presentatie en krijgen bezoekers de gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren.

Projecten en organisaties

De deelnemende projecten en organisaties zijn: - Stichting Sociale Gezondheid Deurne - Ouderen voor ouderen, Factor Deurne West - Ons Plekske Liessel - Zorgcoöperatie Helenaveen - Zorghuis Deurne - De Zorgboog Deurne - Buurtzorg Deurne.

Presentaties

De presentaties worden gegeven in de Pecha Kucha vorm. In een power point presentatie worden 20 afbeeldingen elk in 20 seconden toegelicht. In totaal duurt een
presentatie dus bijna 7 minuten. Na elke presentatie geeft de gespreksleider, Pieter Lomans, bezoekers de gelegenheid vragen te stellen. Na afloop kunnen deelnemers en bezoekers elkaar verder ontmoeten en discussiëren.

Intermezzo’s

Thomas Pieters, singer-songwriter, verzorgt de intermezzo’s.

Contact

Platform Duurzaam Deurne; email: duurzaamheidscafedeurne@gmail.com;  twitter.com/DuCafeDeurne; facebook.com/Duuurzaamheidscafedeurne