vrijdag 30 mei 2014

De kracht van Deurne; De Kringloopwinkel

Noodoproep (ingezonden bericht)

Het bestuur van de gemeente Deurne wil per 15 juni 2014 de huur opzeggen van het pand waarin de Kringloopwinkel nu is gevestigd. Daar moeten appartementen gebouwd worden, hoewel het pand vlak langs de spoorlijn ligt. Het is dus onwaarschijnlijk dat daar iemand zou willen wonen.

De winkel

De verkopers van de Kringloopwinkel zijn allemaal vrijwilligers. De winkel wordt erg goed bezocht. Er wordt van alles verkocht, van servies tot babyspullen, radio’s, bankstellen, servies, boeken, speelgoed en kleding. Voor mensen met een laag inkomen is de winkel onmisbaar. Ook heeft de winkel als ontmoetingspunt een sociale functie.

Roemenië

De opbrengst van de verkochte spullen gaat (met aftrek van de onkosten) naar Roemenië. Enkele vrijwilligers gaan daar regelmatig naar toe. Ze richten daar ook ziekenhuizen in met overbodige spulletjes uit Nederlandse ziekenhuizen. Dit fantastische project heet ‘Leven voor Leven’.

Help

De vrijwilligers van de Kringloopwinkel hebben actief gezocht naar een andere locatie. Helaas was het alternatief te duur of kon er geen toestemming gekregen worden om er een winkel te vestigen. Een nieuwe ruimte is snel nodig om verder te kunnen gaan met het project. De nood is hoog. Voor een oplossing: bel Ineke Wagenaar (06-50850001) of de Kringloopwinkel (0493-314924).