donderdag 6 maart 2014

Kleinschalige boeren; Eko-boerderij Sengersbroek

In Nederland werken steeds meer boeren die duurzaam, grondgebonden, biologisch, ecologisch, kleinschalig een kwaliteits product maken. Volgens velen  zijn ze de voorhoede van de ‘Nieuwe Land- en Tuinbouw’.


Eko-boerderij Sengersbroek

Sengersbroek is een kleinschalige ecologische, gastvrije boerderij met een streven naar zelfvoorziening. De kern van het bedrijf vormen de Bonte Bentheimers, een zuiver authentiek varkensras dat garant staat voor een speciaal varkensvlees product.

Bonte Bentheimers

Onze varkens zijn Bonte Bentheimers, een zeldzaam authentiek Nederlands-Duits varkensras uit het grensgebied Twente en Bentheim.Ze scharrelen buiten in de wei rond. Wij voeren ze o.a. met biologische gerst en tarwe uit de regio, die we zelf malen. Ze worden bijgevoerd met paprika’s, tomaten, eikels en aardpeer. In de herfst mogen ze onze aardperen zelf opgraven. Omdat het een zuiver ras is en omdat ze langzaam groeien en speciaal gevoerd worden hebben ze een specifieke, eigen en bijzondere smaak. Ze krijgen volop tijd om te groeien, ruimte om te spelen en dat komt de smaak van het vlees ten goede.
Onze varkens zijn SKAL-gecertificeerd, dus EKO(biologisch)! Diverse Eko-varkensvleesproducten van de Bonte Bentheimer zijn hier te koop.

De boerderij

Op de boerderij kan gelogeerd en gekampeerd worden. Een gezelschap kan worden ontvangen, bijbehorende catering en activiteiten verzorgd. Er is ruimte voor podium- en landschapskunst die, waar mogelijk, gekoppeld wordt aan duurzame projecten als water- en energiewinning.
Het behoud van het landschap, een natuurlijke verbinding van cultuur- en natuurgrond als verblijf voor mens en dier voeren bij deze activiteiten de boventoon.

Informatie

Eko-boerderij Sengersbroek
Peter Wijnen en Teresa Rahder
Sengersbroekweg 7, 5725 TK Heusden Asten.