donderdag 23 januari 2014

Heijerhof; Boerderij met natuurlijke kwaliteiten

Gemengd bedrijf

Op het gemengd bedrijf worden koeien, schapen, geiten, varkens en kippen gehouden.  De dieren zorgen voor begrazing en leveren vlees en eieren voor de winkel. Voor de bezoekers en de zorgklanten zijn de dieren een belangrijk onderdeel van de boerderij.

Smullen

De culinaire activiteiten bestaan uit het organiseren van activiteiten op en rond de boerderij. Bakken in de takkenbosoven. Diners in de wei. Kaasproeverijen. Barbecue of spit. Verder verzorgen wij originele lunches, hapjes en diners op andere locaties. Uiteraard met onze superverse eigen producten. Wij hebben geen standaard menu maar stellen samen met de klant iets moois samen.

Moestuin

Verder is er de "mooshoaf": De moestuin waarin een groot assortiment groenten en aardappelen wordt geteeld. De hulpboeren zijn daar een groot deel van het seizoen mee bezig. De groenten belanden vooral in de eigen boerderijwinkel, maar worden ook gebruikt bij onze culinaire activiteiten.

Zorg

Op de boerderij zijn hulpboeren actief. De zorgtak is ontwikkeld in samenwerking met Novafarm. Door hier actief te zijn proberen de  hulpboeren hun eigen zaken weer op de rails te krijgen.
www.novafarm.nl

Natuur

Het ontwikkelen van meer natuur en een mooi landschap is ook een doel. Daarom worden bomen en hagen geplant en wordt gezorgd voor plekken waar bloemen en dieren zich kunnen nestelen. De boerenzwaluw, de steenuil en de huismus zijn welkome gasten, op de muur groeit de zeldzame steenbreekvaren.

Leren

De Heijerhof is een perfecte locatie voor kinderen en volwassenen om te leren en te ervaren. De burger raakt immers steeds verder af van de boerderij. De landbouw is een gesloten agrobusiness geworden.

Natuurlijk

Er wordt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest gewerkt, en er wordt voldaan aan vrijwel alle eisen voor biologisch. Maar omdat de slachterij en slager geen EKO-certificaat hebben, wordt geen EKO keurmerk gevoerd en mogen de  producten niet biologisch genoemd worden.

Winkel

De boerderijwinkel is geopend vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur woensdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur

Bron: Heijerhof, Henk Venner en Hetty de Ridder, Beekkant 9, Baexem.