vrijdag 29 november 2013

Idealen, visie, toekomst en Deurne

Ideaal

Anne van Dalen is geboren in Deurne. Ze loopt dagelijks op blote voeten ons zwerfvuil op te ruimen. Niet omdat het geld opbrengt, maar omdat ze vindt dat iemand het moet doen. Ze wordt geholpen door KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet). Anne en KLEAN hebben een ideaal en een visie. Een wereld zonder afval is mogelijk.  Anne twittert elke dag. Niet over het gedrag van anderen maar over haar eigen actie.

Visie

Oxfam Novib heeft een ideaal en een visie. Rijke en machtige ondernemingen hebben het recht niet om kleine boeren in landen als Brazilië, Cambodja en Kenia, met behulp van corrupte overheden, van hun land te verdrijven. Deurnese jeugd vraagt aandacht voor schoon water, kinderprostitutie, kinderarbeid, landjepik, gifschandalen, armoede en ander onrecht. Hun visie is dat er een wereld buiten Deurne is waar een einde moet komen aan onrecht en overheersing. Greenpeace demonstreert tegen het gedrag van grote bedrijven die geen ontzag hebben voor de aarde en toekomstige generaties. Terre des Hommes vecht wereldwijd tegen onrecht dat kinderen wordt aangedaan, Een visie maakt je sterk.

Visie en politiek

Wij kiezen de mensen die ons vertegenwoordigen bij het nemen van beslissingen over de toekomst van ons land, onze provincie en onze gemeente. Van de politiek mag je lef, idealen en visie verwachten. Want onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen is van hen afhankelijk. De komende maanden mogen we heel wat verwachten van de Deurnese politieke partijen. Op 19 maart 2014 wordt de Deurnese gemeenteraad weer door ons gekozen. Laten we hopen dat we bedolven worden onder idealen en visie van de Deurnese politieke partijen. Gaan we visie vinden in de verkiezingsprogramma’s?

Onze idealen, visie en kracht

Wij, de inwoners van Deurne zijn de kracht van Deurne. Niet omdat het moet van het bestuur (Deurne koerst op eigen kracht), maar omdat wij dichter bij onze eigen toekomst staan dan onze vertegenwoordigers. De kracht van Deurne zijn de vele vrijwilligers, bestuurders van verenigingen, volkstuinders, mantelzorgers, zwerfvuilopruimers, thuiszorgers, en vele anderen. Wij hebben idealen en visie. Wij willen een gezonde, veerkrachtige, groene, eerlijke gemeente om in te wonen, te werken en ons te ontspannen. Met onze visie en idealen zullen wij de toekomst van onze gemeente vorm geven. Om te beginnen op 19 maart 2014.