donderdag 18 juli 2013

Kies nu voor duurzame mode; laat anderen niet de prijs betalen

De recente ramp met de kledingfabriek in Bangladesh bewijst dat goedkope kleding een hoge prijs heeft. Jij kunt iets doen door te kiezen voor duurzame mode.

Duurzame mode

Met dit initiatief willen we het belang van het dragen van duurzame mode laten zien. We willen vooral laten weten dat het makkelijker is dan je denkt om hippe duurzame mode te vinden. Op Kiesduurzamemode.nu bieden we een podium aan de koplopers op het gebied van duurzame mode. Eén website voor vele initiatieven en producten om het makkelijker te maken voor de consument die wil weten welke mode duurzaam gemaakt is, waar het te koop is en waar je als consument precies op moet letten. Een duurzame levensstijl is niet moeilijk of duur, maar juist steeds gemakkelijker te realiseren, dus start vandaag!

Respect voor de makers

Steeds meer (nieuwe) merken kiezen voor het produceren van hun kleding met respect voor de mensen die het maken en de wereld om ons heen: Fair en Eco Fashion! Een groeiend aantal winkels en web shops bieden tegenwoordig duurzame mode aan.

Echte prijs

Besef welke prijs kleding echt heeft. Kleding van een paar euro ligt wel in de winkel, maar kan eigenlijk helemaal niet op een eerlijke manier daarin terecht gekomen zijn. Je weet (bijna) zeker dat er geen rekening gehouden is met de mensen die het maken en/of de wereld om ons heen. Zulke kleding kan niet lekker zitten en je geen goed gevoel geven....

Bron: http://www.kiesduurzamemode.nu